תזונה לחולי לב וכלי דם​

עשירה במרכיבים מהצומח, דל שומן, דל כולסטרול, דל במרכיבים מהחי.

 

תזונה מבוססת על פחמימות מורכבות – 75%:

 

 דגנים מלאים – אורז מלא (פריכיות, אטריות, פסטה, פצפוצי אורז, פודינג), חיטה      מלאה (לחם, פתית, פסטה, קוסקוס, בורגול, סולת מלאה), קוואקר (דייסה, גרנולה, מרק), גריסים, כוסמת (פסטה), תירס (דייסה, לחם, פופקורן), שיפון (לחם, פסטה), דוחן (לבשל כוס עם 4 כוסות מים), קינואה (לבשל כמו אורז, פסטה).

קטניות – שעועית, חומוס, אפונה, עדשים, סויה, טופו, פול.

ירקות – עליים וירוקים (חסה, כרוב, עולש, סלרי עלים, ברוקולי, פטרוזיליה, כוסברה, גרגיר, רשד, נבטים), בצל ושום.

פירות – כל המינים והצבעים.

 

מזון עשיר באשלגן – תרד, ברוקולי, אשכולית, תפוז, בננה, מולסה, מלון, משמש, פפאיה, פטריות, עגבניות, בטאטה, אבטיח, פירות יבשים, טחינה, אבוקדו, פיצוחים.

 

מזון עשיר במגנזיום – טופו, נבט חיטה, סובין, ברוקולי, תפוח אדמה, שעועית לבנה, תרד, קולרבי, לוביה, כוסמת, דוחן, חיטה מלאה, קוואקר, אגוזים, שקדים, קשיו.

 

חטיפים – פופקורן, פירות, פירות יבשים, חומוס / ערבס, ערמונים.

 

ממרחים – חומוס, דבש, ריבה, ממרחי פירות, חרדל, סלסה או כף טחינה, אבוקדו.

 

מומלץ להמעיט: מזונות צמחיים עתירי שומן (10%) – שקדים, אגוזים, גרעינים, בוטנים, אבוקדו, טחינה, קוקוס, זיתים. (כף שמן זית / טחינה / אבוקדו).

 

חלבון צמחי – 15% - קטניות, סויה, אגוזים.

 

מעט מזון מהחי – מוצרי חלב דלי שומן (0.5% - 0%). חלבון ביצה בלבד, דגי ים צפוני (בקלה, סול, טונה במים).

 

להימנע – תה, קפה, אלכוהול, סיגריות, סוכר לבן, מלח, קמח לבן, שומן מהחי, בשר בקר, בשר שמן, נקניק, אוכל מעובד, מזון משומר, אוכל מוכן, שתייה תוססת, סודה לשתייה, חמאה, מטוגן, חריף, מזון שמן, מוצרי חלב שמנים.

 

לאנשים הלוקחים מדללי דם להמעיט – עלים ירוקים, ברוקולי, תרד, כרובית, חלמון ביצה, כבד, שמן דגים.

יוסי שמיר רפואה אינטגרטיבית- הומאופטיה קלאסית ונטורופטיה